ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Komunikačný tréning pre skupinu majstrov výrobnej spoločnosti

Dňa 25. novembra 2022 sme pripravili a viedli prvý deň dvojdenného tréningu komunikačných zručností pre skupinu majstrov spoločnosti Viena International, s.r.o.

V prvom bode programu sme sa sústredili na situácie, ktoré majstri musia vyriešiť svojimi komunikačnými schopnosťami a aké problémy pri tom musia riešiť. V tomto bode sme si ukázali aj princíp štyroch uší v komunikácii, kde sme si vyjasnili, že pri komunikácii prechádzajú medzi partnermi dve vrstvy komunikácie – vecná informácia a tiež informácia, ako jeden z partnerov vidí a hodnotí toho druhého partnera. Zdôraznili sme si, že oveľa väčším problémom v komunikácii býva tá druhá vrstva – vzájomný vzťah oboch partnerov a že aj na toto bude komunikačný tréning zameraný.

V ďalších bodoch programu sme sa naučili viaceré techniky, ako zlepšiť vecné porozumenie, ale najmä ako sa vyhnúť problémovým správam či už verbálnym alebo neverbálnym, ktoré poškodzujú komunikáciu. Išlo o tieto témy: ako sa vyhnúť skrytým obvineniam v komunikácii používaním ja-správ namiesto problémových ty-správ, ako nepoužívať správy, ktoré nesú neplánovanú vzťahovú informáciu o partnerovi, ako sa vyhnúť „rodičovským“ a „detským“ správam podľa transakčnej analýzy a nahradiť ich „dospelými“ správami, ako uplatniť práve „rodičovský“ prístup ak podriadený zlyháva v plnení povinností, ako reagovať na partnera, ktorý nie je podriadeným a začal komunikovať ako „rodič“ alebo ako „dieťa“. Tieto témy sme naplnili aj tréningom.

V predposlednom bode programu sme účastníkov pripravili na uskutočnenie spätnej väzby od ich podriadených, aby účastníci dostali informáciu, ako ich komunikáciu vidia ich podriadení. Tomu sa budeme venovať v ďalšom dni tréningu.

V poslednom bode programu účastníci ohodnotili prvý deň vzdelávania záverečnou anketou a dohodli sme si januárový termín druhého dňa.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Nové poznatky môžem využiť v každej situácii, či už v komunikácii s podriadenými, tak aj s nadriadenými.“
  • „Odporúčal by som tento kurz aj iným, pretože nie vždy si uvedomujeme svoje konanie a jeho následky, človeku to otvorí oči.“
  • „Odporúčal by som tento kurz aj iným, pretože je dôležité, aby sa ľudia učili novým veciam, ktoré ich posúvajú vpred.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn