ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Workshop k inovačnému projektu výrobnej spoločnosti

Dňa 23. 9. 2020 sme pripravili a viedli podstatnú časť programu pre workshop k zásadnému inovačnému projektu spoločnosti Camfil s.r.o. Spoločnosť sa pripravuje na projekt inovácie jedného z firemných systémov, ktorý sa týka všetkých oddelení spoločnosti.

Našou úlohou bolo podporiť dobrú tímovú spoluprácu v pracovných skupinách, ktoré inováciu budú v ďalšom období realizovať. Využili sme na to tému „mnohofarebnosť v tímovej práci“ na báze typológie DISC.

Po úvode o tímovej spolupráci sme prvom kroku požiadali účastníkov, aby si vyplnili sebareflexívne dotazníky k farebnej typológii. V druhom kroku si v malých tímoch jednotlivých oddelení vzájomne dali spätnú väzbu „v ktorej farbe ťa vidíme na prvom mieste a v ktorej na druhom mieste“. Na základe dotazníkov aj pohľadu kolegov si každý na svojom firemnom tričku vyznačil „aká je moja primárna farba a moja sekundárna farba“.

Potom sme vytvorili skupiny s rovnakými farbami a každá skupina pripravila odpovede na dve otázky: v akých pracovných situáciách sme najužitočnejší a ako k nám pristupovať, aby sme si vždy dobre porozumeli. Každá skupina svoj výstup odprezentovala, získala potlesk ostatných a urobili sme im spoločné foto.

V ďalšom kroku účastníci v rôznofarebných skupinách už riešili obsahové otázky súvisiace s nadchádzajúcim inovačným projektom a prezentovali svoje návrhy.

V závere dňa sme účastníkov upriamili na myšlienku, že mnohofarebnosť je úžasná príležitosť poskytnúť z vlastných silných stránok to najlepšie a dosahovať tak synergie, treba však rešpektovať rôznorodosť a vzájomnú odlišnosť v komunikácii a v spolupráci.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Z obsahu ma najviac zaujala diskusia o rôznofarebnosti DISC.“
  • „To, čo som získal, môžem využiť v každodennej rutine, každý deň prináša situácie, na ktoré nie sme dopredu pripravení, naučili nás, akým spôsobom treba reagovať.“
  • „Tímbilding splnil moje očakávania na 100%, bližšie som spoznala kolegov.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn