ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Vzájomná tímová spätná väzba a moderovanie brainstormingov

Dňa 12. novembra 2019 sme pripravili a viedli záverečný seminár s tréningom zo seriálu vzdelávacích stretnutí pre vedúcich oddelení spoločnosti OVB Allfinanz Slovensko a. s. Stretnutie sme venovali jednak vzájomnej spätnej väzbe a tiež tréningu moderovania tvorivých porád – brainstormingov.

V prvej téme sme účastníkom pripravili možnosť vzájomne si poskytnúť spätnú väzbu, na ktorú popri práci obvykle nebýva čas alebo vôľa. Každý účastník nechal kolovať svoj spätnoväzbový hárok, kde mu ostatní kolegovia poskytli spätnú väzbu o jeho silných stránkach, na ktorých môže stavať a tiež odporúčania na rozvoj v niektorej oblasti. V druhom kole každý účastník prítomným spolupracovníkom povedal, ktoré silné stránky mieni využívať viac a tiež to, na čom zo slabších stránok plánuje popracovať. Súčasne si vybral niektorého kolegu, s ktorým bude konzultovať dostatočnosť posunov, ktoré si predsavzal uskutočniť.

Účastníci tak dostali veľmi kvalitné a vyvážené spätné väzby od všetkých kolegov a vznikli aj cenné sebakorekčné predsavzatia.

V druhej časti tréningu sme sa venovali tvorivým poradám – brainstormingom. Naučili sme sa, ako naplánovať, ako pripraviť priebeh a ako moderovať brainstorming zameraný na generovanie inovatívnych riešení, aj ako urobiť selekciu a prioritizáciu návrhov, ak je na to daný brainstorming určený. Niektorí účastníci si vyskúšali vedenie – moderovanie brainstormingu a dostali oceňujúcu aj korekčnú spätnú väzbu aj od kolegov aj od trénera.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Vďaka Ivan, za všetky stretnutia, informácie a rady. Verím, že ich mnoho využijem.“
  • „Ďakujem Ivan za pútavé a inšpiratívne stretnutia 🙂 .“
  • „Odporúčal by som tento kurz aj iným – teória + praktické ukážky -> super!“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn