ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

ibisácke všeličo

Vyšiel nový Manažér!

Manažér 93 (2/2019)

Kaleidoskop:
Tréner empatie a iné nové povolania
Komplexný obsah a výborná atmosféra: kurz Rozvoj a riadenie ľudských zdrojov

Hovorí sa o tom:
Ako podnik rastie, mení sa aj rola lídra

Vzory, ktoré inšpirujú:
Ľubomír Roščák: V manažmente si musíme sadnúť predovšetkým hodnotovo; všetko ostatné sa dá utriasť

S Ľubomírom Roščákom, riaditeľom Freudenberg Filtration Technologies v Potvoriciach, sa poznáme už nejaký ten rôčik. Sledovali sme jeho cestu postupnej premeny tradičného dcérskeho závodu na ukážkového nositeľa know-how v rámci celosvetového koncernu. Aj jeho kariéra je vybudovaná na stálom zlepšovaní sa a raste, úcte k rôznorodosti a nápadom jeho spolupracovníkov. Je presvedčený, že ak si ľudia sadnú hodnotovo, niet problému, ktorý by sa nedal vyriešiť.

Líderstvo:
Kedy nastáva pre lídra čas odísť?

Istá štúdia, ktorá porovnávala zisky podniku s dĺžkou zotrvania generálneho riaditeľa vo funkcii v 365 amerických podnikoch ukázala, že optimálna dĺžka zotrvania vo funkcii je 4,8 roka. Keď generálny riaditeľ zotrvá vo funkcii dlhšie, začne tým podnik obvykle trpieť.

Od talentov k silným stránkam:
Zručnosti potrebné na úspech v 21. storočí

Svet sa nám mení pred očami. Veľa sa hovorí o tom, čo všetko môžeme očakávať – vrátane toho neočakávaného. Napríklad mnoho pracovných miest zanikne a tie, ktoré prežijú, budú vyžadovať nové zručnosti. Ivan Košalko hovorí, ktoré budú dôležité.

Multikultúrny biznis:
Ste líder s medzikultúrnou kompetenciou?

V dnešnom globálnom svete biznis konkurencie sa od lídra očakáva, že bude rozvíjať svoju medzikultúrnu kompetenciu. Medzikultúrna koučka Eva Gáboríková ukazuje, čo všetko medzikultúrnu komunikáciu tvorí a ako pristupovať k medzikultúrnym rokovaniam.

Motivujeme, inšpirujeme a ovplyvňujeme:
Umenie delegovať: lekcie od Toma Sawyera

Vedieme k výkonnosti:
Ako zladiť záujem pracovníka so záujmom podniku?

Dosahujeme ciele:
Získajte čas pre prácu

Zlepšujeme:
3 jednoduché zvyky zlepšujú kritické myslenie

HR inšpirátor:
Ako zlepšiť ľudský kapitál podniku: štyri kroky pre časy, kedy nás obchádza kríza

Zhoršené podmienky, v ktorých sa podnik práve nachádza, umožňujú urobiť zásahy a zlepšiť kvalitu vášho ľudského kapitálu i podnikovej kultúry. Steve Rutan uvádza štyri kroky, ktoré posilnia vašu pozíciu a budúcu úspešnosť: optimalizujte svoju zamestnaneckú základňu, presnorte trh kvôli novým talentom, posilnite podnikovú kultúru a zlepšite svoj systém riadenia výkonnosti.

Z praxe:
Vedieme digitálnych kovbojov: 6 praktických tipov pre prácu s mileniánmi

„Digitálni kovboji“, mileniáni alebo aj playstationová generácia sú ľudia narodení v rozpätí od 1980 až po prvé roky nového tisícročia. Už sa o nich toho pohovorilo hodne: Sú zvyknutí na to, že odmala sa im vravelo, akí sú dobrí. Nie sú naozaj pripravení na neúspechy a problémy reálneho sveta. Idú za okamžitou gratifikáciou. Chýba im lojalita. A tak ďalej. Martha Maznevski zo svojej praxe uvádza 6 postrehov, ktoré by lídri mali poznať, ak chcú úspešne využívať skutočnú silu mileniánov.

Pod lupou:
Hodnota interview s kandidátom a ako ju zvýšiť

Kedy je interview s kandidátom drahé? Vtedy, ak sa musí po výbere zamestnanca zakrátko opakovať, pretože na danom mieste neuspel. Ivan Burger ukazuje, ako si interview pripraviť, aby k tomuto nedochádzalo.

Tipy, triky, techniky:
Píšte reporty a prezentácie chronologicky
Nepodporujte klebetenie na pracovisku!

Motivačné citáty:
Ako dlho vydrží motivácia?

Do Vašej knižnice:
Pomôžte ľuďom rozvinúť naplno ich potenciál

Kútik pre osobnosť:
Ako si zachovať tvár uprostred zúriaceho hurikánu?

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn