ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Riadenie tímovej práce a spolupráce

Dňa 30. mája 2019 sme pripravili a viedli seminár s tímovými a workshopovými aktivitami pre vedúcich oddelení spoločnosti OVB Allfinanz Slovensko a.s. Stretnutie sme zamerali na prípravu a vedenie riešiteľských porád a efektívnu účasť v nich.

V prvom kroku sme sumarizovali rôzne spôsoby tvorenia rozhodnutí pri riešení úloh a problémov a pre každý spôsob sme si povedali jeho silné a slabé stránky. Práve u tímového spôsobu rozhodovania sme konštatovali jeho podstatné výhody a tiež sme si povedali, aké dôležité je dodržať kvalitu tímovej diskusie a vytvoriť tak vysokú synergiu tímového rozhodovania. K tomu sme si sumarizovali dobré praktiky aj u moderátora tímovej diskusie, aj u členov diskusie.

Následne sme účastníkov nechali riešiť tréningovú úlohu individuálne a tú istú úlohu hneď za tým aj tímovo, s moderátorom. Individuálne aj tímové výsledky sme porovnali voči expertnému riešeniu a spoločne sme konštatovali, že tímové riešenie bolo o 65% lepšie, než priemer individuálnych riešení. Navyše nikto z tímu nemal také dobré individuálne riešenie, ako tím vytvoril spolu. Zhodnotili sme kvalitu diskusie a zamerali sme sa na tie prvky, ktoré účastníci označili vo svojej diskusii ako zatiaľ neoptimálne.

Tie sa účastníci snažili zlepšiť v ďalšej podobnej úlohe, pričom moderátor uplatnil dohodnuté praktiky a tím pod jeho vedením dosiahol ešte lepší výsledok – tímové riešenie bolo o 84% lepšie, než individuálne riešenia. Opäť nikto z tímu nemal také dobré individuálne riešenie, ako tím vytvoril spolu.

Zo všetkých týchto skúseností sme si odvodili závery, ako pripraviť, ako viesť a ako sa zúčastňovať tímových riešiteľských diskusií a porád do budúcnosti.

V poslednom bode programu som účastníkov vyzval, aby pripravili zásady spolupráce špecificky v tíme vedúcich pracovníkov. Štyri workshopové skupiny návrhy pripravili, odprezentovali a v spoločnej diskusii sme prijali dohodnuté závery.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Z obsahu ma najviac zaujal prínos tímového riešenia problémov.“
  • „Odporúčal by som kurz aj iným, je interaktívny.“
  • „Kurz bol výborný. Do budúcnosti by som si prial ďalšie kurzy.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn