ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Rozpoznávanie motivačných faktorov u kandidátov a zamestnancov

Dňa 24. apríla 2019 sme pripravili a viedli vzdelávanie pre väčšiu skupinu personalistov zo spotrebných družstiev patriacich do holdingu COOP Jednota Slovensko. Vzdelávanie sme zamerali na typológiu DISC a jej použitie pri rozpoznávaní individuálnych motivátorov kandidátov na prijatie a zamestnancov pri umiestňovaní na konkrétne pracovné pozície.

Na začiatku vzdelávania si účastníci vyplnili tréningový sebareflexívny dotazník k typológii DISC a následne po tom sme si objasnili základné motivačné typy DISC. Spoločne v celej skupine sme si pre každý typ povedali indikátory v správaní a v komunikácii, ktoré signalizujú, že daný človek pravdepodobne inklinuje k určitému motivačnému typu. Účastníci na to využili skúsenosti zo svojej personalistickej praxe.

V ďalšom kroku sme účastníkov rozdelili do workshopových skupín a každá skupina pre vybratý typ DISC pripravila odporúčania, ako daný typ motivovať, ako s ním komunikovať a ako ho riadiť. Návrhy workshopových skupín sme spoločne v diskusii doplnili a formulovali sme ich ako odporúčania pre nadriadeného k vedeniu jednotlivých osobnostných typov podriadených.

Potom sme sa zamerali na vlastnú prácu personalistov pri umiestňovaní ľudí a pre každý motivačný typ sme si povedali, na aký typ práce sa hodí optimálne, ako reaguje pri zaradení na nevhodný typ práce, ako reaguje na tímovú prácu a na samostatnú prácu, ako daný typ reaguje na pracovný tlak a na nové myšlienky a inovácie. Takisto sme diskutovali o vlastnostiach kombinovaných typov DISC a zamerali sme sa tiež na otázku, ako budú navzájom reagovať zamestnanci odlišných typov, ak budú mať intenzívne spolupracovať či už v roli nadriadený-podriadený alebo v roli kolegov.

V závere stretnutia sme si premietli niekoľko výučbových videozáznamov z prijímacieho interview a spoločne sme usudzovali na dôležité osobnostné vlastnosti vzhľadom na plánovanú pracovnú pozíciu.

Hodnotenia workshopu zo strany účastníkov:

  • „Kurz bol pre mňa zaujímavý, inšpirujúci, použiteľný. Oceňujem energickosť.“
  • „Lektorovi chcem odkázať – super prezentácia, vtipný, so školením som bola veľmi spokojná.“
  • „Obaja lektori super, chcela by som sa ešte niekedy s nimi stretnúť na školení.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn