ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Riadiace rozhovory s podriadenými a typológia DISC

Dňa 18. februára 2019 sme pripravili a viedli seminár s komunikačným tréningom pre manažérsky tím spoločnosti OVB Allfinanz Slovensko a.s. Stretnutie sme zamerali na pracovné riadiace rozhovory pri vedení členov tímu a na typológiu osobností DISC.

V prvom bode programu sme sa sústredili na ovplyvňovanie riadeného tímu prostredníctvom motivačného líderského talku smerom k svojmu tímu, pričom účastníkom sme poskytli vhodnú štruktúru takého príhovoru. Každý manažér si pripravil svoj motivačný príhovor k cieľom a úlohám svojho útvaru, ale aj k svojim očakávaniam na vnútorné tímové fungovanie svojich podriadených. Účastníci svoj motivačný talk odprezentovali, pričom dostali odporúčania a motivačnú spätnú väzbu od kolegov, aj od lektora.

V ďalšom bode sme sa zamerali na riadenie jednotlivcov v tíme, sumarizovali sme si najčastejšie bariéry výkonnosti a k tomu najpotrebnejšie typy riadiacich rozhovorov so zamestnancami. Pre štyri najpoužívanejšie riadiace rozhovory sme si spoločne vytvorili vhodnú štruktúru pre delegovací rozhovor, rozhovor na priebežnú spätnú väzbu, rozhovor na skorigovanie neoptimálnych pracovných praktík a tiež pre kritický rozhovor, ak by bol potrebný.

V poslednej časti sme si vytýčili prispôsobiť svoju komunikáciu pri riadení konkrétnych členov tímu na základe typu osobnosti podriadeného. Naučili sme sa používať typológiu DISC, ktorá umožňuje podľa komunikácie a prejavov v správaní odhadnúť a využívať vnútorné motivátory zamestnancov. Pre typ „Dosahovač“ sme si odporúčania vytvorili spoločnou diskusiou a pre typy „Spoločenskí“, „Citliví“ a pre „Metodikov“ účastníci vytvorili odporúčania v malých workshopových skupinách, čo sme spoločne prediskutovali a doplnili.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Z kurzu ma najviac zaujalo vedenie rôznych typov rozhovorov s rôznymi komunikačnými typmi. Kurz splnil moje očakávania na 100%.“
  • „Získané poznatky môžem využiť pri vedení, koučovaní, tvorbe tímov, k procesom, …“
  • „Odporúčal by som kurz aj iným, lebo je zmysluplný, prepája teóriu a prax a ponúka množstvo užitočných informácií.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn