ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Riadiaci štýl zameraný na výkonnosť

Dňa 16. októbra 2018 sme pripravili a viedli seminár s workshopom pre manažérsky tím spoločnosti OVB Allfinanz Slovensko a. s. Stretnutie sme zamerali na situačne adekvátny riadiaci štýl a na riadenie výkonnosti prostredníctvom KPI a KSI.

Prvý bod programu sme zamerali na situačne adekvátny riadiaci štýl. Účastníci si pomocou sebareflexívneho dotazníka určili vlastný preferovaný riadiaci štýl a následne sme si špecifikovali štyri základné štýly riadenia: direktívny, konzultatívny, tímový a delegovací. Zamerali sme sa na päť hlavných otázok: kedy daný štýl je adekvátne použiť, kedy jeho použitie poškodí výkonnosť, aký typ ľudí je potrebné mať v tíme pre daný štýl riadenia, ako preferované používanie určitého štýlu riadenia modifikuje klímu v tíme a aké zručnosti líder pre daný štýl riadenia potrebuje.

Workshopovou metódou sme si spoločne určili, v ktorých situáciách, s akým tímom a pri akých zámeroch lídra je adekvátny ktorý riadiaci štýl. Zvlášť sme prediskutovali a odporúčali delegovací štýl, ktorý nielen buduje samostatnosť a zodpovednosť tímu, ale umožňuje lídrovi znížiť jeho operatívnu záťaž a vytvára mu priestor na koncepčné úlohy.

Nadviazali sme témou riadenia výkonnosti prostredníctvom cieľov a prezentovali sme manažérskemu tímu koncepciu projektu EPM (Effectiveness & Productivy Management), ktorý sme ponúkli na realizáciu v podmienkach u zákazníka. Spoločne sme načrtli hlavné princípy, na ktorých taká koncepcia riadenia pomocou kritérií výkonu na tímovej úrovni KPI (Key Performance Indicators) a na úrovni pracovného miesta KSI (Key Success Indicators) môže byť realizovaná. Naplánovali sme tiež hlavné kroky, ktoré k zavedeniu EPM treba uskutočniť.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Z obsahu ma najviac zaujali štýly riadenia adekvátne situácii.“
  • „Z obsahu ma najviac zaujal odmeňovací systém – jeho logika a komplexnosť.“
  • „Odporúčal by som kurz aj iným, je to v reálnej praktickej rovine.“

 

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn