ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Príprava lídrov: orientácia na výkonnosť

V dňoch 21. – 22. septembra 2017 sme pripravili a viedli prvý tréningový blok pre skupinu účastníkov strednej úrovne riadenia v NN Slovakia, s.r.o. Vzdelávanie sme zamerali na líderské zručnosti.

Vzdelávanie otvoril riaditeľ spoločnosti, aby účastníkov orientoval na ich líderský rast a význam vzdelávania pre ich prácu.

V prvom bloku vzdelávania sme sa orientovali na zodpovednosti na pozícii lídra tímu. Každý účastník naformuloval svoje zodpovednosti a tiež to, čím on sám odmeriava, nakoľko zodpovednosti na svojom mieste napĺňa.

Následne sme si povedali, že každý líder ovplyvňuje subkultúru vo svojom tíme a tá ovplyvňuje výkonnosť tímu. Cez dotazník sme najprv ohodnotili celkovú orientáciu podnikovej kultúry a potom každý účastník naformuloval, ktorým smerom subkultúru vo svojom tíme chce posúvať, aké má k tomu príležitosti a čo pre to v tých situáciách môže robiť alebo komunikovať.

Zamerali sme pozornosť na situačne adekvátny riadiaci štýl. Ukázali sme si štyri odlišné riadiace štýly a ohodnotili sme, v ktorých situáciách je adekvátne použiť ktorý z nich, kedy nie je vhodné použiť ho, akú kvalitu musia mať členovia tímu pre daný štýl, ako sa klíma v tíme mení pri používaní jednotlivých štýlov a aké zručnosti líder k danému štýlu potrebuje.

V poslednom bode programu tohto bloku sme sa zamerali na riadenie prostredníctvom cieľov. Zosumarizovali sme výhody tohto prístupu a dohodli sme sa, že líder na jeho uplatnenie potrebuje nastaviť ciele a meradlá úspešnosti pre každé riadené pracovné miesto. Preto sme spoločne ako vzor nastavili ciele a meradlá pre vybraté miesto a potom workshopové dvojice nastavili ciele a meradlá pre ich podriadené pracovné miesto.

Na základe toho každý účastník v tréningovom modelovom rozhovore „s novým zamestnancom“ mu vysvetlil a odovzdal kritériá hodnotenia výkonnosti a úspešnosti na jeho mieste. Každý účastník dostal k tréningovému rozhovoru spätnú väzbu od kolegov aj od lektora.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Kurz bol prínosný pre moju prácu, naučil som sa niektoré veci, čo použijem. Do budúcnosti by som si prial viac takýchto školení.“
  • „Dozvedel som sa nové nástroje na vedenie ľudí. Odporúčal by som kurz aj iným, môžu sa naučiť nové veci napr. ako komunikovať s podriadenými.“
  • „Som nadmieru spokojný.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn