ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Workshop top-manažmentu k optimalizácii riadenia inovácií

Dňa 9. júna 2017 sme pripravili a viedli úvodný workshop riadiaceho tímu spoločnosti KINEX BEARINGS, a.s. Podnik v posledných rokoch úspešne obsadil plánované trhové segmenty, certifikoval svoje najdôležitejšie systémy a v súčasnosti sa rozhodol zainvestovať čas aj energiu do optimalizácie riadenia inovačných interných a zákazkových projektov. Cieľom workshopu bolo načrtnúť v riadiacom tíme, ako implementovať maticovo-mriežkové riadenie inovačných tímov v štruktúre podniku.

Workshop sme začali úvodným slovom generálneho riaditeľa, ktorý vytýčil smer ďalšieho rozvoja firmy v oblasti riadenia inovačných projektov a tiež potrebu užšej kooperácie jednotlivých oddelení, ktoré sa inovačných projektov zúčastňujú.

Cieľ workshopu sme podporili teoretickým vstupom a spoločne sme si povedali, aké výhody prinášajú rôzne štýly riadenia, konkrétne aké dopady má hierarchicko-divizionálne riadenie a tímovo-procesné riadenie. Potom sme si načrtli princíp maticovo-mriežkového riadenia a aké prínosy má nielen v oblasti výsledkov inovácií, ale aj aké pozitívne kulturálne dopady má pre podnik vrátane vyhľadávania nových talentov a stabilizácie cenných ľudí.

Na základe toho sme otvorili workshopovú časť a štyri menšie skupiny účastníkov pripravili odpovede na praktické otázky zavedenia maticovo-mriežkového riadenia: ako by mal vyzerať KINEX-model takého riadenia, aké má byť rozdelenie zodpovedností a právomocí medzi vedúcich dočasných miešaných projektových tímov a kmeňových vedúcich, ktorí svojich ľudí do projektových tímov poskytujú, ako vhodných vedúcich projektových skupín v podniku vyhľadať a pripraviť, ako prispôsobiť odmeňovanie novým potrebám a ako dosiahnuť akceptáciu zmeny v prostredí podniku.

Workshopové skupiny svoje návrhy odprezentovali a urobili sme spoločné dohody v rámci celého riadiaceho tímu firmy. Projekt „KINEX – maticové riadenie“ pokračuje následným workshopom na nižšej úrovni riadenia so širším zastúpením jednotlivých organizačných zložiek.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Workshop hodnotím veľmi vysoko ako obsahovo tak spôsob prezentácie.“
  • „S workshopom som spokojný, splnil moje očakávania.“
  • „Odporúčal by som podobný workshop aj pre stredný manažment. Do budúcnosti by som si od vás prial úspešnú spoluprácu.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn