ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Tréning koučovacích zručností

Dňa 24. apríla 2017 sme viedli siedme tréningové stretnutie v už desiatom ročníku prípravy nových podnikových lídrov „Learning Leaders 10″ pre skupinu perspektívnych zamestnancov spoločnosti Adient Slovakia s.r.o., Trenčín. Toto stretnutie sme zamerali na tréning koučovacích zručností lídra tímu.

Začali sme jasným rozlíšením roly nadriadeného, roly odborného poradcu a roly kouča, pričom líder tímu sa môže v rôznych situáciách nachádzať v každej z tých rolí. Ukázali sme si modelový koučovací rozhovor vedený medzi lektormi a účastníci mali za úlohu na tomto príklade rozpoznať, aké činnosti kouč robí, aké k tomu potrebuje zručnosti a aký konkrétny postup pri koučovaní využíva. Každú z kľúčových zručností kouča sme prediskutovali a hlbšie opísali.

Prešli sme na odporúčanú štruktúru koučovacieho rozhovoru To GROW a pre každú fázu účastníci navrhli vhodné a použiteľné koučovacie otázky. Na základe toho sme účastníkov rozdelili do skupín, kde si natrénovali vedenie koučovacieho rozhovoru, pričom každý si vyskúšal rolu kouča a dostal k tomu spätnú väzbu. Skúsenosti získané v tejto širšej tréningovej časti sme spoločne prediskutovali.

V závere tréningu si účastníci nastavili aplikačný plán, ako mienia koučovacie zručnosti používať vo vlastnej riadiacej práci.

Citáty z hodnotenia tohto vzdelávacieho dňa zo strany účastníkov:

  • „Z obsahu ma najviac zaujala sila otázok, ich použitie. Kurz ma naučil, ako použiť otázky namiesto odpovedí.“
  • „Nad očakávania.“
  • „Odporúčal by som kurz aj iným, pretože je využiteľný v praxi, perfektná prezentácia lektorov a snaha zapojiť účastníkov do diskusií.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn