ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Vedenie tímových riešiteľských porád

Dňa 9. mája 2016 sme viedli šieste tréningové stretnutie v už deviatom ročníku prípravy nových podnikových lídrov „Learning Leaders 9″ pre skupinu perspektívnych zamestnancov spoločnosti Adient Slovakia s.r.o., Trenčín (zo skupiny Johnson Controls International). Toto stretnutie sme zamerali na tréning vedenia tímových riešiteľských porád.

Začali sme rôznymi modelmi riadenia prác v tíme od osobného direktívneho rozhodnutia lídra cez rozhodovanie expertom a procesné riadenie, až po tímové rozhodovanie a ku každému sme si povedali, aké prináša pozitíva aj nevýhody a ktorý model použiť v akej situácii. Zhodli sme sa na tom, že práve spoločné tímové riešenie má viacero silných prínosov, že ho využívame málo a že sa potrebujeme zdokonaliť v moderovaní riešiteľských tímových porád.

Preto sme si zostavili zásady na prípravu, vedenie a účasť na takých poradách a v rámci tréningu sme si ich vyskúšali. Každú simulovanú poradu viedol iný účastník ako moderátor a pretože sme chceli poznať kvalitu výsledku tímovej práce, najprv rovnaký problém účastníci riešili individuálne a potom spolu formou tímovej riešiteľskej porady.

Už na prvej modelovej porade sme na výsledku spoločne číselne odmerali, že riešiteľská porada priniesla 1,64x lepšie riešenie, ako boli individuálne riešenia v priemere. Účastníci priamo „na svojej koži“ zažili efektívnosť tímovej spolupráce.

Následne po simulovaných poradách sme sa ešte naučili, že členovia tímu majú tendenciu zaujímať v tímovej práci rôzne roly. Povedali sme si, ako sa má líder korigovať, ak sám má silnejšiu preferenciu v niektorom smere a tiež to, ako využívať preferencie u členov svojho tímu a na čo dať pozor pri vedení tímu, ak niektorí členovia majú citeľnú preferenciu k niektorej role.

Citáty z hodnotenia tohto vzdelávacieho dňa zo strany účastníkov:

  • „Veľmi prospešné školenie pre vývoj potenciálnych tímlídrov.“
  • „Pútavá, príťažlivá a poučná téma. Živé workshopy a modelové situácie boli super.“
  • „Kurz moje očakávania splnil naplno. Zaujímavý spôsob učenia a rozvíjania ľudí. Do budúcnosti by som si prial ďalšie kurzy v danom duchu.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn