ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Vedenie tímu k výkonnosti: ako nastaviť kritériá výkonnosti pre podriadených

Dňa 22. februára 2016 sme viedli tretie tréningové stretnutie v už deviatom ročníku prípravy nových podnikových lídrov „Learning Leaders 9″ pre skupinu perspektívnych zamestnancov spoločnosti Johnson Controls International, s.r.o., Trenčín. Na tomto druhom stretnutí sme lídrov tímov naučili, ako nastaviť na podriadených miestach kritériá výkonnosti (KPI) a ako ich odovzdať zamestnancom.

Stretnutie sme začali myšlienkou, že užitočnejšie, ako nebyť spokojný po výkone práce, je nastaviť a dohodnúť so zamestnancami požadovanú úroveň výsledkov pred prácou.

Preto sme priniesli lídrom odporúčanú štruktúru KPI pre riadené miesta a metodiku ako ich nastaviť. Účastníci vybrali jedno podriadené pracovné miesto a preň sme spoločne vytvorili vstupy, výstupy, ciele a meradlá úspešnosti pri ich dosahovaní pre zamestnancov, ktorí ich obsadzujú.

Na základe tohto vzoru workshopové skupiny vytvorili šesť iných sád KPI pre ďalšie nimi riadené pracovné miesta, návrhy odprezentovali a spoločne sme ich upravili.

Potom sme sa naučili, ako KPI vysvetliť, dohodnúť a odovzdať svojim podriadeným. Poskytli sme účastníkom vhodnú štruktúru takého individuálneho motivačného rozhovoru a účastníci si vedenie rozhovoru na odovzdanie KPI natrénovali formou rolových hier.

Citáty z hodnotenia vzdelávania zo strany účastníkov:

  • „Odporúčal by som tento kurz aj iným. Veľmi cenný feedback od skúseného lektora môže pomôcť spolu s teóriou k osobnému rozvoju.“
  • „Kurz otvoril cestu k nastaveniu výkonových ukazovateľov pre činnosti na oddelení (ale je možná aplikácia na všetky činnosti).“
  • „Pre mňa bol kurz veľmi prínosný. Do budúcnosti by som si prial, aby sa kurz niesol v tomto štýle aj naďalej.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn