ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Vedenie tímu k výkonnosti: ako nastaviť kritériá výkonnosti pre podriadených

Dňa 20. februára 2017 sme viedli tretie tréningové stretnutie v už desiatom ročníku prípravy nových podnikových lídrov „Learning Leaders 10″ pre skupinu perspektívnych zamestnancov spoločnosti Adient Slovakia s.r.o., Trenčín. Na tomto treťom stretnutí sme lídrov tímov naučili, ako nastaviť na podriadených miestach kritériá výkonnosti (KPI) a ako ich odovzdať zamestnancom.

Stretnutie sme začali myšlienkou, že užitočnejšie, ako nebyť spokojný po výkone práce, je nastaviť a dohodnúť so zamestnancami požadovanú úroveň výsledkov pred prácou.

Preto sme priniesli lídrom odporúčanú štruktúru KPI pre riadené miesta a metodiku ako ich nastaviť. Účastníci si zvolili konkrétne podriadené pracovné miesto a preň sme spoločne vytvorili vstupy, výstupy, ciele a meradlá úspešnosti pri ich dosahovaní pre zamestnanca, ktorý dané miesto obsadzuje.

Na základe tohto vzoru workshopové skupiny vytvorili ďalšie sady KPI pre nimi riadené pracovné miesta, návrhy odprezentovali a spoločne sme ich upravili.

Potom sme sa naučili, ako KPI vysvetliť, dohodnúť a odovzdať svojim podriadeným. Poskytli sme účastníkom vhodnú štruktúru takého individuálneho motivačného rozhovoru a účastníci si vedenie rozhovoru na odovzdanie KPI natrénovali formou rolových hier.

Citáty z hodnotenia vzdelávania zo strany účastníkov:

  • „Z obsahu ma najviac zaujala možnosť vyskúšať si rozhovor ku KPI a dostať spätnú väzbu.“
  • „Táto téma bola náročnejšia ako tie doteraz. Vidím, že veľa z obsahu sa dá využiť v práci s ľuďmi, aby sa vzťahy nevyostrovali, ale by sa riešili.“
  • „Odporúčal by som kurz aj iným, pretože modelové situácie vychádzali z praxe, prístup lektora, ktorý poskytoval všetky informácie k daným témam. Kurz moje očakávania naplnil, dokonca prevýšil.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn