ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Hodnotenie kandidátov

Spoľahlivé hodnotenie kandidátov na riadiace pozície je kľúčové

V období roka 2022 sa hodnotenie kandidátov na riadiace pozície sprísňuje. Sú podniky, ktoré potrebujú zmenšiť počet zamestnancov a očakávajú od ich nadriadených vedenie tímov aj v týchto podmienkach a sú tiež podniky, kde procesy naberajú na dynamike a vedúci tímov to musia dosahovať. Oboje vedie na vyššie požiadavky na osobnosti do vedúcich pozícií.

V celom roku 2022 sme hodnotili spolu 20 kandidátov na vyššie riadiace pozície formou personálneho interview. Zvlášť sme sa sústredili na hodnotenie manažérov jednej finančnej spoločnosti, ktorej majitelia požadovali ohodnotenie všetkých najvyšších členov dozornej rady.

Vo výstupnej správe poskytujeme zákazníkovi ohodnotenie takých charakteristík, ako: vnútorný drajv k aktivite, preferencia pracovných výsledkov pred orientáciou na ľudské vzťahy alebo iba na procesy, miera metodicko-plánovitého myslenia, úroveň komunikácie s dobrým prenosom informácií, miera kauzálneho myslenia cez príčinné súvislosti, miera túžby poznania a hĺbavosť, osobná charizma a ďalšie zistenia k osobnosti a ku vzťahu k ľuďom. Na základe toho zákazníkovi poskytujeme odporúčania vzhľadom na pracovnú pozíciu a tiež odporúčania na ďalšiu starostlivosť a rozvoj daného účastníka hodnotenia.

Zistenia o účastníkovi hodnotenia poskytujeme formou správy nielen v písomnej forme, ale hlavne prekonzultovaním s personálnym manažérom spoločnosti a pri najvyšších pozíciách aj s riaditeľom spoločnosti. Máme viacero zákazníkov, ktorí na základe dobrých skúseností nás žiadajú o ohodnotenie kandidátov opakovane už po viacero rokov.

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn