ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Hodnotenie kandidátov

Ohodnotenie osobnostného potenciálu manažérov na významných riadiacich pozíciách

Umiestnenie manažérov na vyššie riadiace pozície je pre podnik vždy kľúčovou záležitosťou, pretože riadiaca osobnosť dokáže svojimi silnými stránkami posunúť riadený úsek na vysokú úroveň a súčasne jeho slabé stránky dokážu riadený úsek utlmiť a jeho podriadených destabilizovať.

Preto je dôležité nielen poznať silné a slabé stránky riadiacich osobností, ale súčasne pre nich použiť adekvátne rozvojové opatrenie, osobitný spôsob riadenia alebo inú potrebnú intervenciu tak, aby riadený úsek prosperoval. Je to rovnako dôležitou úlohou aj pre HR úsek, aj pre vedenie spoločnosti.

V mesiacoch január až august 2020 sme hodnotili 20 takýchto riadiacich osobností, všetky boli z výrobných podnikov v sektore automotive a išlo o pozície na vyšších manažérskych úrovniach.

Na hodnotenie sme použili personálne interview vždy za prítomnosti personálnej manažérky danej spoločnosti.

Vo výstupnej správe sme poskytli ohodnotenie takých charakteristík, ako: vnútorný drajv k aktivite, preferencia pracovných výsledkov pred orientáciou na ľudské vzťahy alebo iba na procesy, miera metodicko-plánovitého myslenia, úroveň komunikácie s dobrým prenosom informácií, miera kauzálneho myslenia cez príčinné súvislosti, miera túžby poznania a hĺbavosť, osobná charizma a ďalšie zistenia k osobnosti a ku vzťahu k ľuďom.

Na základe toho sme zákazníkovi poskytli odporúčania vzhľadom na dotknutú pracovnú pozíciu a tiež odporúčania na ďalšiu starostlivosť a rozvoj daného manažéra.

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn