ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Vedenie tímových brainstormingov

Dňa 5. júna 2017 sme viedli deviate tréningové stretnutie v už desiatom ročníku prípravy nových podnikových lídrov „Learning Leaders 10″ pre skupinu perspektívnych zamestnancov spoločnosti Adient Slovakia s.r.o., Trenčín. Toto stretnutie sme zamerali na tréning vedenia tvorivých tímových porád.

Začali sme tým, že sme si definovali, čo je brainstorming. Spoločne sme sa dohodli, že pre špecifické potreby podnikových riešiteľských tímov pod brainstormingom budeme rozumieť tvorivú tímovú poradu zameranú na vytvorenie zoznamu možných riešení určitého problému.

Dohodli sme sa tiež, že pre naše potreby brainstorming bude obsahovať nielen tvorivú časť, ale aj selekčnú časť zameranú na výber niektorého riešenia alebo na zostavenie priorizovaného zoznamu odporúčaných riešení.

Na základe toho sme vytvorili zásady pre vedúceho – moderátora na prípravu a moderovanie takých brainstormingov. Potom účastníci trénovali moderovanie tréningových brainstormingov na zadané témy. Každý moderátor dostal podpornú aj korigujúcu spätnú väzbu aj od kolegov aj od trénera a spôsob vedenia každého tréningového brainstormingu bol inšpiráciou pre ostatných účastníkov.

Citáty z hodnotenia tohto vzdelávacieho dňa zo strany účastníkov:

  • „Dnešná téma bola zaujímavá. Páčili sa mi témy, ktoré sme navrhli, páčila sa mi dnešná spolupráca, príspevky kolegov, moderovanie brainstormingov.“
  • „Témy na brainstormingu boli zaujímavé, pretože sa týkali nášho pracovného života. Poznatky môžem využiť pri vedení tímu na získanie podnetov pri riešení problémov.“
  • „Odporúčal by som kurz aj iným, na brainstormingoch bol vytvorený dostatočný priestor, perfektná atmosféra, priestor pre praktiky vedenia brainstormingu a zo strany lektora perfektné informácie vyplývajúce z praxe.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn