ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Komunikácia bez vzťahových napätí, rozvíjanie talentov a motivácia zamestnancov

Dňa 20. marca 2017 sme viedli piate tréningové stretnutie v už desiatom ročníku prípravy nových podnikových lídrov „Learning Leaders 10″ pre skupinu perspektívnych zamestnancov spoločnosti Adient Slovakia s.r.o., Trenčín. Na tomto piatom stretnutí sme lídrov tímov naučili tri ďalšie zručnosti: ako predchádzať vzťahovým napätiam, ako rozpoznávať zamestnancov s cenným nadaním a talentom a ako pre nich pripraviť rozvojový program, a tiež ako rozpoznávať a využívať individuálne vnútorné motivátory zamestnancov.

Stretnutie sme začali najčastejším zdrojom napätí v komunikácii – používanie nevhodných vzťahových správ. Naučili sme sa prístup „štyri uši v komunikácii“ a natrénovali sme si, ako pokrývať potreby „každého zo štyroch uší“. Dobrú komunikáciu sme ešte podporili cvičením z transakčnej analýzy rodič-dospelý-dieťa a ako nepoužívať v komunikácii ty-správy.

Potom sme sa venovali talentom a urobili sme si krátky brainstorming, ktoré rôzne typy talentov sú v ich podniku využiteľné a ako podľa viditeľných indikátorov rozpoznať, že daný zamestnanec má konkrétny typ talentu.

Následne sme sa naučili, ako sa starať o talent prostredníctvom konkrétneho šesťbodového programu starostlivosti o talent, od rozpoznania jeho talentu cez plánovanie rozvoja až po jeho stabilizáciu a využitie talentu v práci. Súčasťou tohto bloku bol aj komunikačný nácvik motivačného rozhovoru s talentovaným zamestnancom na jeho získanie pre absolvovanie rozvojového programu.

Účastníkov sme tiež naučili rozpoznávať individuálne vnútorné motivátory u zamestnancov na báze typológie DISC a využívať ich na motiváciu a na prispôsobenie riadiaceho štýlu k danému zamestnancovi. Toto môžu využiť nielen v bežnej líderskej práci pri vedení zamestnancov a pri zadávaní úloh, ale aj pri motivácii talenta k rozvoju.

Citáty z hodnotenia vzdelávania zo strany účastníkov:

  • „Kurz naplnil moje očakávania na 100%. Obsah a metóda tréningu bola zaujímavá, je to užitočný tréning.“
  • „Super príklady na každú situáciu. Kurz prevýšil moje očakávania.“
  • „Odporúčal by som tento tréning aj iným, dobrá téma, perfektne prezentovaná lektorom, zaujímavé diskusie.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn