ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Príprava lídrov: vedenie členov tímu a ladenie výkonnosti

Dňa 6. marca 2017 sme viedli štvrté tréningové stretnutie v už desiatom ročníku prípravy nových podnikových lídrov „Learning Leaders 10″ pre skupinu perspektívnych zamestnancov spoločnosti Adient Slovakia s.r.o., Trenčín. Na tomto štvrtom stretnutí sme lídrov tímov naučili, ako si pripraviť a ako viesť dôležité typy pracovných líderských rozhovorov so zamestnancami.

Stretnutie sme začali najčastejšími prekážkami výkonnosti zo strany zamestnancov od slabej prípravy, cez nízku samostatnosť, slabú cieľovú orientáciu až po nedostatočnú spätnú väzbu o svojej skutočnej výkonnosti. Pre každú z nich sme si spoločne vytvorili odporúčané praktiky lídra, čo vtedy robiť a prečo je to dôležité.

Na základe toho sme si vybrali štyri typy rozhovorov, ktoré sú v práci lídra časté a dôležité: delegovací rozhovor, rozhovor na spätnú väzbu s očakávaniami na zmenu v pracovnom štýle, rozhovor na optimalizáciu pracovných postupov a kritický rozhovor, ak by bol potrebný.

Pre každý typ rozhovoru sme si navrhli vhodnú štruktúru, ako si daný typ rozhovoru pripraviť, ako ho lídersky viesť a vybrané z nich sme si aj natrénovali. Spoločne sme si rozoberali priebeh, podtext komunikácie a komentovali sme si, čo v danej situácii líder mohol urobiť ešte inak a aký by to malo dopad.

Účastníkov sme tiež naučili, ako využívať situačné koučovanie členov tímu popri práci. Ako príklad najprv spoločne, potom workshopovo v malých skupinách sme tvorili koučovacie otázky pre viaceré pracovné situácie: keď sa málo samostatný zamestnanec prichádza radiť a nadriadený má pocit, že by také problémy mohol vyriešiť aj sám, keď zamestnanec dobre splnil úlohu a nie je isté, že efektívny postup zopakuje znova, keď zamestnanec slabo splnil úlohu a nadriadený chce dosiahnuť, aby sa naučil, ako takú chybu viac neurobiť a keď zamestnanec ide do ťažkej úlohy a nadriadený sa chce ubezpečiť, že úlohu splní bez problémov.

Citáty z celkového hodnotenia kurzu LL10 zo strany účastníkov:

  • „Vzdelávanie obsahovalo diskusie, lektor uvítal vstupy účastníkov do diskusie, priateľská atmosféra, lektorov perfektný prístup, rozoberanie jednotlivých tém.“
  • „Moje očakávania boli splnené na 100%.“
  • „Odporúčal by som kurz aj iným, je to vynikajúci tréning osobnostného rozvoja.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn