ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Workshop manažérskeho tímu spoločnosti

Dňa 20. januára 2017 sme pripravili a viedli workshop manažérskeho tímu spoločnosti NN Slovakia, s.r.o. Workshop sme zamerali na aplikáciu riadiaceho konceptu Balanced Scorecard v riadení úsekov spoločnosti.

Stretnutie sme začali prezentáciou riaditeľa spoločnosti, ktorý vytýčil podnikové ciele na rok 2017. Následne sme uviedli a vysvetlili princípy konceptu Balanced Scorecard (BSC) a ako ich efektívne využiť na nastavenie cieľov a meradiel pre jednotlivé úseky spoločnosti tak, aby podnikové ciele mohli byť dosiahnuté. Pre každú z perspektív BSC sme spoločne vytvorili inšpiratívne príklady nastavenia cieľov a meradiel pre niektorý z úsekov.

Na základe tohto príkladu sme otvorili prvý workshop, kde jednotliví manažéri úsekov pripravili ciele a meradlá pre svoj úsek v prvých dvoch perspektívach BSC: v oblasti výsledkov a v oblasti naplnení očakávaní interného, prípadne externého zákazníka. Účastníci svoje ciele prezentovali, v celej skupine manažmentu sme ich prediskutovali a prípadne doplnili.

V druhom workshope sme sa sústredili na druhé dve perspektívy BSC: nastavenie cieľov a meradiel pre interné procesy v rámci úseku tak, aby mohli byť naplnené ciele z prvých dvoch perspektív a nastavenie cieľov a meradiel v perspektíve rozvoja a rastu tak, aby interné procesy mohli prebiehať hladko.

Na základe obidvoch workshopov manažment prijal rozhodnutie, že všetky úseky po skončení stretnutia dopracujú svoje ciele a meradlá úspešnosti v štruktúre Balanced Scorecard tak, aby podľa nich mohli svoje úseky riadiť.

V poslednom bode programu si účastníci v dvojstranných stretnutiach vydiskutovali kooperačné dohody na vzájomných procesných rozhraniach a svoje dohody odprezentovali ostatným.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Výsledky workshopu sa budú dať využiť ako spoločná metóda pre celý tím. Workshop splnil moje očakávania na 100%.“
  • „Zaviazali sme sa vytvoriť úsekový celofiremný systém cieľov a meradiel. Som spokojný.“
  • „Najviac ma zaujal praktický nástroj riadenia, skúsenosti lektora z praxe.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn