ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Príprava vedúcich liniek na riadenie tímu

V dňoch 11.-12. augusta 2016 sme pripravili a viedli vzdelávanie pre skupinu vedúcich výrobných liniek spoločnosti Freudenberg Filtration Technologies Slovensko, s.r.o. Prípravu sme zamerali na zručnosti pri vedení a riadení operátorov vo výrobných tímoch.

Vzdelávanie sme začali zodpovednosťami vedúcich liniek, spoločne sme urobili širší zoznam hlavných cieľov, ktoré majú vedúci liniek dosahovať a tiež konkrétne indikátory, podľa ktorých oni sami aj ich nadriadení môžu vyhodnotiť, nakoľko tie ciele každý z nich dosahuje. Sústredili sme sa nielen na číselné výrobné výsledky, ale hlavne na spôsob riadenia a budovanie svojho tímu operátorov.

Aby vedúci liniek dokázali svoje ciele naplniť, potrebujú dobre zohratý a fungujúci tím operátorov a preto sme s účastníkmi natrénovali líderský motivačný príhovor k svojim zamestnancom, kde sa naučili vyjadriť svoje očakávania na ich prácu a správanie sa.

V ďalších komunikačných tréningoch sme vedúcich liniek naučili a natrénovali, ako si pripraviť a viesť najčastejšie typy riadiacich rozhovorov so zamestnancami: rozhovor na jasné vysvetlenie zodpovedností zamestnanca na podriadenom mieste, rozhovor na zefektívnenie pracovných praktík zamestnanca, rozhovor na účinnú spätnú väzbu pre zamestnanca zameranú na zlepšenie výkonnosti, ale aj ako viesť kritický rozhovor, ak je to potrebné.

V poslednej téme sme vedúcich liniek naučili rozpoznávať individuálne vnútorné motivátory u zamestnancov a ako ich využívať pri riadení, pri motivovaní a pri komunikácii s daným typom zamestnanca.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Na vzdelávaní pozitívne hodnotím celkovú organizáciu, rozličné témy, vyskúšanie rozhovorov so zamestnancami v rôznych situáciách a rady od lektora.“
  • „Na vzdelávaní pozitívne hodnotím celý obsah, vzájomnú komunikáciu aj so školiteľom a praktické komunikovanie aj v rámci vtipu.“
  • „Najväčším prínosom do odbornej oblasti bolo pre mňa, že som sa lepšie naučil, ako pristupovať k zamestnancom v určitých situáciách.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn