ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Príprava tímu školiteľov k podnikovým procesom

V dňoch 30.-31. marca 2016 sme pripravili a viedli vzdelávanie skupiny vybraných zamestnancov spoločnosti Národná diaľničná spoločnosť, a. s., ktorí boli určení ako lektori školenia k požívaniu a dodržiavaniu podnikových procesov.

V roli konzultantov pôsobíme v spoločnosti NDS, a. s. od roku 2014, keď sme spoločne vyštartovali projekt „Procesy NDS, a. s. V projekte priebežne poskytujeme metodickú podporu, poradenstvo a vzdelávanie. Projekt sa týka všetkých divízií spoločnosti, ktoré postupne prechádzajú fázou identifikácie procesov, mapovania existujúceho stavu a následnej optimalizácie.

Práve po fáze optimalizácie je potrebné vyškoliť zamestnancov na používanie nového dizajnu procesov. Toto vzdelávanie sme zamerali na prípravu interných lektorov. Obsah vzdelávania lektorov sme zamerali nielen na podanie nového stavu procesov, ale najmä na riešenie pripomienok, námietok a podnetov od zamestnancov počas nadchádzajúceho školenia.

Lektorov sme naučili vzdelávanie začať a nové procesy prezentovať motivačne hneď od začiatku vzdelávania. Špeciálne sme sa sústredili na zručnosť lektorov premeniť pripomienky zamestnancov na ich riešenie priamo účastníkmi školenia formou moderovanej diskusie, formou workshopového hľadania praktických riešení prípadne indikovaných ťažkostí a tiež formou brainstormingu pri hľadaní nových riešení. Každý lektor v rámci prípravy moderoval minimálne jednu tímovú diskusiu, ku ktorej dostal spätnú väzbu od účastníkov aj od lektora. Účastníkov sme tiež naučili, ako školenie ukončiť pozitívne, motivačne a s „akčným nábojom“.

Citáty z hodnotenia zo strany účastníkov:

  • „Kurz naplnil moje očakávania na 100%.“
  • „Kurz bol prínosný, učiť sa treba celý život.“
  • „Kurz by som odporúčal aj iným, praktické cvičenia kurzu majú všestranné využitie v praxi pri vedení ľudí.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn