ibis partner Slovakia

Vzdelávanie, tréningy, hodnotenie kandidátov, riadenie výkonnosti

Tréningy a vzdelávanie

Práca s talentmi a motivácia zamestnancov

Dňa 21. marca 2016 sme viedli piate tréningové stretnutie v už deviatom ročníku prípravy nových podnikových lídrov „Learning Leaders 9″ pre skupinu perspektívnych zamestnancov spoločnosti Johnson Controls International, s.r.o., Trenčín. Na tomto piatom stretnutí sme lídrov tímov naučili dve ďalšie zručnosti: ako rozpoznávať zamestnancov s cenným nadaním a talentom a ako pre nich pripraviť rozvojový program, a tiež ako rozpoznávať a využívať individuálne vnútorné motivátory zamestnancov.

Stretnutie sme začali krátkym brainstormingom, ktoré rôzne typy talentov sú v ich podniku využiteľné a ako podľa viditeľných indikátorov rozpoznať, že daný zamestnanec má konkrétny typ talentu.

Potom sme sa naučili, ako sa starať o talent prostredníctvom šesťbodového programu starostlivosti o talent, od rozpoznania jeho talentu cez plánovanie rozvoja až po jeho stabilizáciu a využitie talentu v práci. Niektorí účastníci indikovali, že vo svojom tíme talentovaného zamestnanca majú. K tomu sme vytvorili workshopové skupiny, ktoré šesťbodový program použili a pre konkrétnych zamestnancov navrhli rozvojový a akčný plán starostlivosti. Súčasťou tohto bloku bol aj komunikačný nácvik motivačného rozhovoru s talentovaným zamestnancom, so záznamom na kameru a s následnou analýzou a učením sa.

Účastníkov sme tiež naučili rozpoznávať individuálne vnútorné motivátory u zamestnancov a využívať ich na motiváciu a na prispôsobenie riadiaceho štýlu k danému zamestnancovi. Toto môžu využiť nielen pri motivácii talenta k rozvoju, ale aj v bežnej líderskej práci pri vedení zamestnancov a pri zadávaní úloh.

Citáty z hodnotenia vzdelávania zo strany účastníkov:

  • „Kurz prevýšil moje očakávania ako vždy 🙂 .“
  • „Veľmi konštruktívne školenie.“
  • „Odporúčal by som tento kurz aj iným, príťažlivé a zrozumiteľné vysvetľovanie.“

Chcete pridať komentár?

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Theme by Anders Norén

Facebook
Twitter
LinkedIn